Fotvård

I pedikyren börjar vi med ett skönt avkopplande fotbad som mjukar upp och värmer upp fötterna. Efter det jobbar vi bort förhårdnader och tar hand om dina tånaglar och gör dom fina. Avslutningsvis, när fötterna är mjuka och lena masserar vi dom för att få igång blodcirkulationen och lösa upp spänningar. (Ingår i friskvårdsbidraget)

Behandling mot nagelsvamp

Nagelsvamp (Onykomykos) är en svampinfektion som kan drabba dina naglarna. Ofta börjar nagelsvamp som vanlig fot- eller handsvamp för att sedan få fäste i dina naglar. En nagelsvampsinfektion börjar vanligen med en missfärgad fläck under nagelns tipp oftast vit eller gul färgad. När svampen sprider sig djupare ner i din nageln, kan den orsaka missfärgning och förtjockning vilket i sin tur får nageln att flagna eller skiva sig. När det gått så här långt, finns anledning att tro att infektionen drabbat alla delar av din nagel (nagelmatrisen, nagelbädden och nagelplattan).

Precis som alla annan svamp gillar din nagelsvamp fukt och värme. Så om då går i fuktiga strumpor och trånga skor kommer din naglesvamp att älska dig. Dessutom trivs och sprids svampen väldigt bra i våtrum, så du bör tänka på att använda tofflor när du vistas i offentliga duschrum eller simhallar.

 

Hygien och skötsel i samband med behandling

  • Använd inte andras strumpor eller skor
  • Använd dina egna badtofflor om du duschar eller simmar på offentliga anläggningar
  • Byt strumpor dagligen och tvätta dem i minst 60 grader
  • Använd skor som andas och som inte stänger in fötterna
  • Lägg skorna i frysen då och då eller tvätta skorna om de går att tvätta.
  • Tvätta fötterna dagligen, använd särskild handduk till fötterna. Tvätta handduken i 60 grader.
  • Gå gärna barfota när du kan, så att fötterna får andas
  • Använd inte nagellack (kosmetiska)

Antal behandlingar:

Eftersom omfattningen av nagelsvamp varierar från person till person anpassas antalen nödvändiga behandlingar för varje individ. Man får räkna med behandling 1ggr/vecka under ca 6 veckors tid.

Eftersom naglar växer sakta syns inte fullt resultat förrän efter ca 12-18 månader. Detta är en säker och riskfri behandling.

WordPress Tables Plugin