PRP

PRP – är en föryngrande ansiktsbehandling men även en behandling för fylligare hår.

Vad är PRP ?

PRP står för Paleted Rich Plasma dvs trombocytrik blodplasma som används för att stimulera återbildning av hudvävnad. Behandlingen har använts sedan länge inom sjukvården, men har på senare år även blivit populär inom estetiska behandlingar runt om i världen och är känd som Draculabehandling eller Vampyrlyft.
Syftet är att stimulera kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud.
PRP används även för att främja hårväxten vid håravfall och/eller i samband med hårtransplantation.

En PRP behandling är säker och tolereras väl eftersom man utnyttjar kroppsegna ämnen.
Det passar just dig som vill förebygga åldrandet av huden och vill behandla fina linjer då hudkvaliteten förbättras avsevärt. Man ser även jättefina resultat på yngre hud som blir jämnare, slätare och får mer lyster.
Efter en noggrann konsultation tas en liten mängd blod (som vid ett vanligt blodprov) från patienten. Därefter placeras röret i en speciell centrifug i 10 min för att plasman med blodplättar ska separeras från övriga blodet. De aktiva ämnena i blodet injiceras sedan försiktigt med en liten nål i behandlingsområdet. Om patienten önskar ges lokalbedövning. De tillförda blodplättarna börjar sedan utsöndra tillväxtfaktorer som i sin tur stimulerar hudens återuppbyggnad. Huden utgörs till en stor del av kollagen som ger huden stadga, spänst och lyster. Vår egen kollagenproduktion börjar avta redan vid 25 års ålder och huden blir gradvis tunnare och förlorar sin elasticitet.

Hudens struktur förbättras successivt under de närmsta veckorna, full förnyelse av kollagen tar upp till 3 månader.
Det rekommenderas 3-4 behandlingar med en månads mellanrum. Vid håravfall behövs dock 4-6 behandlingar för att stärka hårsäckarna.
Därefter rekommenderas att upprepa behandlingen för att bevara effekten länge.
Inför din behandling är det viktigt att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och även fiskolja (omega). Huden i behandlingsområdet måste vara frisk dvs utan utslag. Det rekommenderas även att bibehålla en god vätskebalans och att dricka extra ett par dagar innan behandlingen. Behandlingar utförs inte under graviditet eller amning.

Efter behandlingen ska man de närmsta 3 dagarna inte träna intensivt, bada, basta eller gå till simhall.

Du får sminka dig nästkommande dag. Använd alltid solskydd med spf 50 för att motverka pigmenteringar.

Resultatet är uppstramning av huden, anti-age effekt och förbättrad hudkvalité tack vare tillförsel av egna tillväxtfaktorer. Även för att förebygga/behandla hårförlust.

WordPress Tables Plugin